facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-03-26
Vizualizari: 2082
Comentarii: 0
10 cauze ale nasului înfundat

Nasul înfundat nu trebuie asociat numai cu răcelile. Alergiile, deviația de sept sau o infecție a sinusurilor pot fi alte cauze posibile. Pentru a trata nasul înfundat, trebuie mai întâi să identifici sursa problemei. Iată 10 dintre ele.

Alergiile

Foarte multe persoane sunt alergice la polen, praf, mucegai, la iarbă sau la animalele de companie. În afară de strănut, mâncărime și ochi roșii, aceste alergii se manifestă și prin înfundarea nasului. Cea mai simplă strategie pentru a reduce congestia este să eviți factorul declanșator. Există și tratamente cu efect antialergic, pe care le poți lua în perioada critică.

Rinita non-alergică

Apare atunci când nasul e iritat de la ceva: aer prea uscat, parfum, fum de țigară etc. Și fluctuațiile de temperatură pot sensibiliza căile nazale.

Polipii

Sunt creșteri non-canceroase din interiorul nasului sau de la nivelul sinusurilor. Nu prezintă vreun pericol, însă dacă sunt prea mari pot împiedica drenajul, se adună prea mult mucus la nivelul sinusurilor și așa apare congestia, infecția.

Sinuzita

După 7-10 zile de răceală încă ai rămas cu nasul înfundat? E posibil să fi făcut sinuzită, inflamarea membranei mucoasei nazale. Se poate confirma acest lucru dacă în paralel ai și dureri de cap, febră, dureri la nivelul feței care se înrăutățesc la aplecare, secreții nazale goase, ochi umflați, gât inflamat, respirație urât mirositoare, gust neplăcut.

Hipotiroidismul

Apare atunci când organismul nu produce suficient hormon de stimulare a tiroidei (TSH) și se manifestă prin congestie nazală, oboseală, constipație, uscarea pielii etc.

Deviația de sept

Obișnuiești să respiri pe gură pentru că nasul îți e în permanență înfundat? Mergi la ORL pentru un control! E posibil să ai deviație de sept. Nu e nevoie neapărat de operație. Specialistul îți poate recomanda un stil de viață prin care să-ți menții curate căile nazale, astfel încât să nu apară complicațiile.

Răceala și gripa

Sunt cele mai comune afecțiuni care duc la înfundarea nasului. Congestia vine la pachet cu durere în gât, tuse, strănut, febră, durere de cap și stare generală de rău. Dacă faci inhalații cu aburi și bei ceaiuri calde îți vei desfunda nasul în mod natural, vei ușura simptomele bolii și vei grăbi vindecarea.

Anumite medicamente, în special cele pentru controlul tensiunii, pot fi și ele responsabile de înfundarea nasului.

Sarcina

Așa cum ți se umflă picioarele când ești însărcinată, la fel de bine se pot inflama căile nazale. Se întâmplă în special în primul semestru, ca urmare a fluctuațiilor hormonale și a creșterii aportului de sânge.

Stresul

Și el poate provoca modificări la nivel hormonal, care afectează fluxul sanguin de la nivelul nasului, cauzând vasodilatație și inflamarea zonei, exact ca în sarcină. Afecțiunea poartă numele de rinită vasomotorie sau rinită nonalergică și poate apărea la orice vârstă. Astfel, dacă ai nasul înfundat și nu identifici cauza, trebuie să mergi la medic pentru un set de investigații.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri