facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-07-10
Vizualizari: 853
Comentarii: 0
10 beneficii uimitoare ale rozmarinului

Celor care nu sunt obișnuiți să folosească plante medicinale și nu cred în puterea lor tămăduitoare le vine greu să creadă că micuțele frunze de rozmarin au efect atât de puternic într-o mulțime de afecțiuni. Dar ele chiar sunt o adevărată farmacie. Tratează de la afecțiuni digestive, hepatice, biliare, până la rinite și probleme de concentrare.

calmeaza iritatiile tractului respiratorRozmarinul nu este doar un condiment pe care-l folosești în bucătărie. În afară de gustul aromat, el are o mulțime de alte calități. Frunzele care se recoltează acum, în timpul verii, conțin flavonoizi, principii amare, alcaloizi și uleiuri volatile care îi conferă proprietăți digestive, coleretice, colagoge, antispastice, antiseptice, diuretice, stimulante pentru sistemul nervos. Această plantă medicinală se folosește sub formă de ceai de rozmarin, tinctură sau ulei esențial în următoarele scopuri:

Îmbunătățește digestia

Preparatele pe bază de rozmarin tratează indigestia, tranzitul intestinal lent, balonările, stimulând secreția sucurilor gastrice și calmând colitele.

Favorizează secreția bilei

Prin efectul său coleretic, mărește aproape de două ori cantitatea de bilă secretată.

Susține sănătatea ficatului

Previne hepatitele virale, insuficiența hepatică, icterul.

Tratează gastrite și infecții gastro intestinale

Datorită efectului său antibacterian, rozmarinul are efect inclusiv asupra periculoasei bacterii Helicobacter pylori, vinovată de apariția ulcerului.

Stimulează imunitatea

Cantitatea importantă de antioxidanți conținută ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Mai mult decât atât, cercetările au arătat că poate inclusiv inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.

Îmbunătățește starea de spirit

Uleiurile volatile din rozmarin, odată inhalate, transmit o stare de liniște și bună dispoziție. E, astfel, util în insomnii, angoase, stări de nervozitate, anxietate, stres.

Oxigenează creierul

Uleiul de rozmarin acționează asupra sistemului nervos, stimulând buna funcționare a sinapselor neuronale și, astfel, îmbunătățind memoria.

Sub formă de inhalații cu ulei esențial, se folosește în rinite, infecții respiratorii cu nas înfundat, durere de gât.

Rozmarinul e un real medicament și în afecțiuni cardiovasculare – reglează ritmul cardiac și calmează palpitațiile, tratează tensiunea scăzută, e benefic în angină pectorală și cardiopatie ischemică și intensifică circulația sângelui la creier și la nivel periferic.

Extern, rozmarinul activează circulația la nivelul scalpului, fiind util pentru regenerarea și întărirea firului de păr, combate căderea lui, tratează mătreața.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri