facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2017-01-11
Vizualizari: 3011
Comentarii: 0
10 alimente ce conțin mai multă vitamina C decât portocalele

Atunci când răcesc majoritatea oamenilor își fac provizii de lămâi și portocale. Ele conțin vitamina C despre care se știe că întărește imunitatea și, astfel, scurtează perioada de convalescență, ajutând organismul să lupte cu boala. Dar, în ciuda reputației acestor citrice de a fi mari furnizoare de vitamina C, există alimente mult mai ofertante la acest capitol. O portocală medie conține 69-70 mg de vitamina C, iar 100 ml zeamă de lămâie doar 46 mg, ceea ce e mult mai puțin decât pot oferi alte fructe și legume.

Ardeiul gras roșu

O ceașcă de ardei gras roșu mărunțit conține aproape de trei ori mai multă vitamina C decât o portocală – circa 190 mg. De asemenea, această legumă e bogată în vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor, dar și pentru întărirea imunității. Ardeiul gras verde conține mai puțină vitamina C decât cel roșu – 120 mg.

Măceșele

Dintre toate fructele măceșele conțin cea mai mare doză de vitamina C – 426 mg la 100 g de fructe. Ele furnizează o doză mare calciu, potasiu, vitamina A, K, acid folic și toată gama de vitamine B.

Broccoli

O porție de broccoli (100 g) furnizează peste 90 mg de vitamina C plus multe fibre, acid folic, vitaminele A și K, potasiu și calciu. Are efect antioxidant, antiinflamator, menține sănătatea pielii și a oaselor, iar un consum regulat poate preveni apariția bolilor cardiovasculare și a diabetului.

Conopida

Ca și broccoli, aceeași cantitate de conopidă ne oferă o doză de 127 mg de vitamina C, plus 5 grame de fibre și 5 g de proteine.

Kiwi

Doar două fructe micuțe conțin 137 mg de vitamina C. În plus, kiwi mai furnizează o doză consistență de potasiu și cupru.

Ardeiul iute

E greu să mănânci prea mult, însă 100 g de ardei conține 144 mg de vitamina C. În plus, este bogat în acizi grași omega 6 (228 mg la 100 g).

Varza de Bruxelles

Este o sursă valoroasă de fitonutrienți cu proprietăți anti-cancerigene, conține multe fibre, ca să nu mai vorbim de cele 85 mg de vitamina C la 100 g.

Pătrunjelul

Include-l în toate salatele și supele tale deoarece e foarte sănătos. Nutriționiștii spun că o legătură de pătrunjel conține mai multă vitamina C decât un kilogram de portocale.

Ananasul

În plus față de cele 79 mg de vitamina C, ananasul conține bromelaină, o enzimă digestivă care ajută la digestie și previne balonarea. Această enzimă acționează ca un antiinflamator natural ce ajută organismul să se recupereze mai repede după efort.

Papaya

Studiile arată că o cană de bucățele de papaya are circa 90 mg de vitamina C. În plus, are o serie de beneficii: curăță sinusurile, ajută digestia, întărește oasele și dă luminozitate pielii.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri