×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

10 alimente care pot cauza o criză de fiere

Știri

Crizele de fiere se manifestă printr-o durere înțepătoare apărută în partea dreaptă a abdomenului, sub coaste, adeseori însoțită de greață, dureri de cap și vărsături. Aceste manifestări apar de cele mai multe ori după mesele copioase și consumul de alcool.

Pentru a preveni crizele de fiere, există o serie de alimente pe care le puteți evita. Iată 10 alimente care pot cauza frecvent neplăceri:

  1.  grăsime animalăajuta la eliminarea bilei
  2.  carne prăjită
  3.  ouă cu jumări
  4.  sarmale
  5.  mezeluri
  6.  smântână
  7.  maioneză
  8.  prăjituri cu cremă
  9.  usturoi
  10. castraveţi

Pentru a preveni crizele de fiere, dieta este foarte importantă. Ea urmărește un regim de cruțare biliară prin evitarea grăsimilor care necesită prezența sucului biliar pentru digestie. Puteți consuma lactate slabe, brânză de vaci, legume cu celuloză fină (roșii, morcovi, fasole verde, dovlecei, salată verde), fructe bine coapte, pâine de secară și de grâu integral, uleiuri vegetale presate la rece, condimente ușor aromate (pătrunjel, mărar, leuștean, tarhon, dafin, suc de lămâie), supe de legume și sosuri dietetice fără rântaș, precum și paste făinoase. Alimentele trebuie sa fie pregătite într-un mod cât mai simplu, fără grăsimi (fierbere simplă sau la aburi, coacere), iar mesele să fie repartizate în 4-5 reprize pe parcursul zilei pentru a se evita mesele prea încărcate și, implicit, solicitarea veziculei biliare.

Dacă totuși apar dureri abdominale, balonare, gust amar în gură, greață sau vărsături, vă recomandăm un tratament natural cu produse din plante medicinale: soluție Farebil, capsule Vezică biliară lentă, ceai Vezică biliară.

 

Asocieri recomandate
Comentarii

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.