Articole de Specialitate
 
 

Sirop cu miere Plantusin R9

vizual-pentru-site-r9

Acest sirop se bazează pe una dintre cele mai vechi reţete româneşti de sirop contra tusei, cu eficienţă confirmată clinic atât în tusea seacă, cât şi productivă.

Cercetătorii au arătat că mierea de albine, din compoziţia siropului, conţine 2 peptide (apidaecin şi abaecin) cu efect antibacterian puternic, lipsite de toxicitate. Studiile au arătat că aceste peptide pot avea aplicaţii ca şi agenţi antibiotici naturali  în tratamentul infecţiilor bacteriene la oameni şi animale.

Studiile recente au arătat că principiie active din mugurii de pin: pinenul, limonenul şi cineolul au un efect expectorant secretolitic similar cu ambroxolul (medicament de sinteză cu efect expectorant mucolitic), fiind testate la pacienţii cu afecţiuni respiratorii. Ambele terapii au condus la îmbunătăţirea clearance-ului   muco-ciliar, eliminând astfel  excesul de mucus prezent la nivelul bronhiilor, pe parcursul a 7 zile de tratament.

Scaiul vântului reprezintă un remediu popular cu efect spasmolitic şi antitusiv, conţine saponine triterpenice care contribuie la eliminarea secreţiilor bronşice şi calmarea contracţiilor tractului respirator, fiind benefic în tusea productivă.

Cimbrişorul, prin conţinutul în ulei esenţial (timol), blochează sinteza, eliberarea sau acţiunea mediatorilor din organism care produc inflamaţia, şi anume: histamina, serotonina şi prostagladinele. Astfel, reduce inflamaţia de la nivelul aparatului respirator, fiind util în cazul faringitei, laringitei, unde acţionează, de asemenea şi ca expectorant şi antiseptic, favorizând eliminarea secreţiilor şi agenţilor patogeni.

Florile de tei sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri datorită proprietăţilor decongestionante nazale, antitusive şi emoliente. Prin prezenţa mucilagiilor se formează un strat aderent, protector pe mucoase, efect benefic în cazul mucoaselor iritate ale aparatului respirator.

Pătlagina conţine 2 principii active (acteozida şi plantamaiozida) cu efecte antiinflamatoare puternice, care acţionează prin inhibarea 5-lipooxigenazei.

Tinctura de propolis este una dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru combaterea microorganismelor patogene, în plus are efect emolient-balsamic asupra căilor respiratorii, hidratând mucoasele uscate.

Vitamina C este una din cele mai valoroase substanţe existente, care are o funcţie importantă şi anume: întărirea imunităţii organismului, în plus combate radicalii liberi şi ajută la regenerarea celulară.

Comentarii

  Articole recomandate
  Sirop cu miere Plantusin R9

  PLANTUSIN R13 – pentru gât

  Afecţiunile acute ale căilor respiratorii debutează frecvent  cu inflamaţie şi durere de gât. Comprimatele masticabile sunt foarte eficiente în ameliorarea simptomatologiei, substanţele bioactive fiind în contact direct cu mucoasa faringiană şi având o biodisponibilitate rapidă. FARES a realizat gama PLANTUSIN, formule din plant

  citește mai departe

   
  Sirop cu miere Plantusin R9

  Sinergia în aromaterapie

  Conceptul de sinergie este un concept important și valoros în aromoterapie. Sinergia face ca beneficiul terapeutic al unui amestec de uleiuri esențiale să fie mai eficient decât acțiunea unui singur ulei esențial. Sinergia se manifestă atât între constituienții unui singur ulei esențial, cât și între mai multe uleiuri.

  citește mai departe

   
  Sirop cu miere Plantusin R9

  Studii științifice privind activitatea antimicrobiană a uleiurilor esențiale

  Activitatea antimicrobiană a uleiului esențial de cimbru împotriva tulpinilor bacteriene rezistente la antibiotice a fost studiată la Universitatea de Medicină din Lodz – Polonia – în anul 2012. Studiul a fost efectuat pe tulpini rezistente la antibiotice de Staphylococcus, Enterococcus, Escherichia și Pseudomonas, izolate de la pacienții c

  citește mai departe

   
  Ramai conectat

  Adresa de e-mail nu este validă

  Adresa de e-mail este deja inregistrată

  Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

  Cererea a fost inregistrată cu succes!