facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-10-24
Vizualizari: 2311
Comentarii: 0
Și copiii pot avea probleme cu ficatul. Iată ce le poți administra în siguranță

De la steatoză hepatică și ficat obosit, până la cea mai comună afecțiune - hepatita virală A, care se poate transmite foarte ușor în comunități (școli, grădinițe), bolile hepatice afectează prichindei de la cele mai fragede vârste. Nu toate tratamentele sunt potrivite pentru ei. Iată ce le poți administra în siguranță.

În caz de ficat obosit

Persoanele cele mai predispuse să-și obosească ficatul sunt cele de peste 30 de ani, din cauza stilului de viață haotic, a stresului, alcoolului și alimentației nesănătoase. Însă în ultimii ani tot mai mulți copii suferă de ficat obosit. În cazul lor, problema apare din pricina sedentarismului, obezității, alimentației, dar și, poate, a unor tratamente medicamentoase. Începând cu vârsta de 3 ani, poți să-i administrezi în siguranță copilului ceaiuri de armurariu, salvie, isop, fenicul și verbină. Tot de la această vârstă, pentru rezultate mai rapide, se pot lua câte un comprimat masticabil pe zi, din plante cu rol de protecție și regenerare hepatică (armurariu, cicoare, cătină, fumăriță, schinel, roiniță, turmeric și aloe).

În caz de steatoză hepatică

Boala ficatului gras apare în general la persoane de peste 50 de ani, însă nu ar trebui să ne mirăm dacă și copiii sunt atinși de ea. Potrivit statisticilor, circa 1% dintre copiii cu vârste de 2-4 ani și 17% dintre cei de 15-19 ani se află în această situație. Băieții sunt cei mai afectați, iar obezitatea reprezintă principalul factor de risc. Cele mai bune soluții aici sunt mișcarea și alimentația sănătoasă. Pentru rezultate mai bune, trebuie apelat și la ajutoare din natură. Copiilor de 2-4 ani li se poate administra ceai de cătină, măceșe și fenicul. De la vârsta de 3 ani li se pot da și pulberi calcinate de crenguțe de viță de vie, semințe de struguri, rostopască, sâmburi de măslin. După 6 ani, copiii pot face, ca și adulții, dar în doze mai mici, cure de detoxifiere hepatică cu remedii pe bază de armurariu, păpădie, lemn dulce, shiitake și fructe de pădure.

În hepatita A

Pe lângă plantele medicinale amintite mai sus, care au rol hepatoprotector și hepatoregenerator, copiii trebuie, în perioada de convalescență, să se odihnească mult, să nu depună niciun fel de efort și să consume ceaiuri, sucuri și supe. Hidratarea este esențială pentru a înlocui pierderea de lichide prin diaree și vomă, dar, în același timp, ușurează digestia. Cei mici vor accepta cu plăcere sucuri de fructe proaspete (morcov, mere, citrice), sirop de cătină, limonade îndulcite cu miere, care curăță ficatul de toxine și le întăresc imunitatea.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri