facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2016-01-21
Vizualizari: 656
Comentarii: 0
Să iei sau să nu iei antibiotice în răceală?

Antibioticele pot salva vieți. Sunt tot ce ai nevoie în infecții bacteriene cum sunt cele gastro-intestinale (cu E. coli, Helicobacter pylori, salmonela), respiratorii (otită, faringită, pneumonie), infecții ale pielii etc. Dar nu sunt niște pastile-minune care pot trata orice. Iată ce ar trebui să știi înainte de a lua acest gen de medicamente.

Antibioticele tratează numai infecții bacteriene. Dacă ai o infecție virală - cum e gripa, răceala - ele nu te vor ajuta, dimpotrivă. Îți vor aduce, în plus, efecte adverse precum tulburarea florei intestinale, reacții alergice, scăderea și mai drastică a imunității, plus riscul formării unei rezistențe la antibiotic. Prin urmare, niciodată să nu iei un antibiotic preventiv, „doar ca să fii sigur”. Răceala, gripa, durerile de cap, durerile în gât, febra și stările de rău provocate de virozele de sezon nu se tratează cu antibiotice. Poate dacă vezi că mucusul tău a căpătat o culoare verzuie te sperii și te gândești că deja e vorba de o infecție. Dar acesta nu este un semnal de alarmă. Când sistemul tău imunitar luptă cu o infecție, e perfect normal ca mucusul să-și schimbe culoarea.

Sunt, totuși, situații în care o răceală incorect tratată se agravează și dă complicații, în special în sfera ORL. O infecție virală care nu se vindecă și durează cu săptămânile e posibil să se transforme în ceva mai serios și în peisaj să apară bacteriile. Ele dau otite, sinuzite, pneumonie. Sinuzita presupune inflamarea membranei mucoasei nazale şi se manifestă prin dureri de cap, la nivelul frunţii, tuse productivă, rinoree, respiraţie urât mirositoare, diminuarea senzaţiilor de văz şi gust. Otita apare atunci când legătura dintre gât și urechea medie se blochează din cauza inflamației căilor nazale, fapt care duce la acumulare de lichid. Bacteriile și virusurile se dezvoltă acolo și determină infecția. Simptomele sunt de durere puternică, pierderea auzului, dar și scurgeri din ureche, febră, amețeală. Pneumomia presupune și ea tuse puternică, febră și dureri în spate.

În toate aceste cazuri e bine să te prezinți la medic, pentru stabilirea diagnosticului corect. Oricum, e bine să ai în vedere varianta antibioticelor naturale pe bază de plante cu efect antiseptic, antibiotic, antibacterian. Se găsesc în magazinele naturiste, sub formă de ulei esențial, soluții și capsule. Ele nu provoacă rezistență la antibiotice, nu distrug flora intestinală și nu slăbesc sistemul imunitar.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri