Sfaturi Practice
 
 

Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

dreamstime_xs_7543454.jpg

Chiar dacă în ţara noastră nu se bucură de o aşa mare popularitate, rodia este considerată un adevărat elixir al sănătăţii în Asia şi America. Şi pe bună dreptate. Bobiţele ei mici, zemoase şi aromate sunt pline de vitamine şi antioxidanţi, cu mare putere vindecătoare pentru organism.

Este un fruct ideal atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Pe ele le ajută la creşterea fertilităţii, pe ei în probleme cu prostata. Graţie conţinutului mare de antioxidanţi, s-a demonstrat ştiinţific că rodia are capacitatea de a preveni cancerul la prostată. Un studiu clinic fără precedent a arătat că, după 6 luni de tratament cu un amestec format din rodie, ceai verde, turmeric şi broccoli, PSA-ul din corp (o proteină ce indică prezenţa cancerului de prostată) este cu 63% mai mic în rândul bărbaţilor trataţi cu acest amestec decât în rândul celor ce primiseră un produs placebo. Tot datorită numărului mare de antioxidanţi, acest fruct e recomandat în curele de slăbire, prin intensificarea arderii grăsimilor şi accelerarea metabolismului. Şi, dacă tot vorbim de antioxidanţi, trebuie să ştii că rodia conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde, considerate până nu demult fruntaşe la acest domeniu.

Pe lângă vitamina C, rodia mai conţine flavonoide, vitamina B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, vitamina K, fier, fibre, fosfor, calciu, fier, magneziu, fiind, astfel, recomandată şi în anemii şi stări de astenie.

De asemenea, datorită punicalaginei din compoziţia sa,  rodia are un efect benefic asupra inimii, fiind utilă persoanelor care au o tensiune arterială ridicată şi celor cu un nivel crescut al colesterolului. Spre deosebire de alte fructe, poate fi consumată şi de persoanele care suferă de diabet.

Chiar dacă poate numele îţi sună pretenţios şi te face să crezi că rodia e un fruct exotic scump, rafinat, ea e mult mai modestă şi mai aplecată spre întărirea sănătăţii. Nu costă mult şi o poţi găsi inclusiv la piaţă.

Ca să încheiem cu o poveste frumoasă despre acest fruct, îţi spunem că rodia se bucură de un puternic simbolism, fiind prezentă în multe culturi. În mormintele Egiptului Antic au fost găsite urme de rodii, semn că vechii egipteni erau îngropaţi având alături aceste fructe. În religia hindusă, rodia e un simbol al prosperităţii şi al fertilităţii. Totodată, a fost emblema personală a ţinutelor regale ale Caterinei de Aragon, soţia lui Henric al VIII (regele Angliei), iar în Grecia există obiceiul de a sparge o rodie de pământ de Anul Nou şi cu ocazia fiecarei nunţi. Încearcă şi tu! Cine ştie, poate aduce noroc. Sau poţi, mai degrabă, începe să o ai în casă.

Comentarii

Articole recomandate
Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

HELICOSTOP un remediu natural cu eficiență terapeutică confirmată

Infecția cu Helicobacter pylori este depistată la aproximativ 90% dintre pacienții cu gastrită cronică și  la 80% dintre bolnavii cu ulcer gastro-duodenal. Peste 60% din populaţia României este infectată cu Helicobacter pylori. Totuşi, dintre acestia numai 10-11% se îmbolnăvesc  de ulcer. Pe parcursul  ultimilor ani, numeroase

citește mai departe

 
Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

Uleiul de măsline previne ulcerul

Uleiul de măsline presat la rece are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Acesta scade nivelul colesterolului rău, previne bolile de inimă, îmbunătățește funcțiile hepatice și biliare, previne constipația, menține densitatea oaselor și protejează împotriva osteoporozei, iar folosit extern, face minuni pentru piele, unghii, păr

citește mai departe

 
Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

Sucul de cartofi tratează ulcerul şi durerile de stomac

Deşi mulţi blamează cartofii şi îi exclud din meniu, considerându-i nesănătoşi, duşmani ai siluetei, noi vă spunem că aceste legume pot trata diverse afecţiuni ale stomacului. Ei nu sunt nesănătoşi, depinde doar cum sunt preparaţi. Doar cartofii prăjiţi în ulei sunt de condamnat. Cei copţi în coajă sau fierţi şi consuma

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!