Sfaturi Practice

 
 

Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

dreamstime_xs_7543454.jpg

Chiar dacă în ţara noastră nu se bucură de o aşa mare popularitate, rodia este considerată un adevărat elixir al sănătăţii în Asia şi America. Şi pe bună dreptate. Bobiţele ei mici, zemoase şi aromate sunt pline de vitamine şi antioxidanţi, cu mare putere vindecătoare pentru organism.

Este un fruct ideal atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Pe ele le ajută la creşterea fertilităţii, pe ei în probleme cu prostata. Graţie conţinutului mare de antioxidanţi, s-a demonstrat ştiinţific că rodia are capacitatea de a preveni cancerul la prostată. Un studiu clinic fără precedent a arătat că, după 6 luni de tratament cu un amestec format din rodie, ceai verde, turmeric şi broccoli, PSA-ul din corp (o proteină ce indică prezenţa cancerului de prostată) este cu 63% mai mic în rândul bărbaţilor trataţi cu acest amestec decât în rândul celor ce primiseră un produs placebo. Tot datorită numărului mare de antioxidanţi, acest fruct e recomandat în curele de slăbire, prin intensificarea arderii grăsimilor şi accelerarea metabolismului. Şi, dacă tot vorbim de antioxidanţi, trebuie să ştii că rodia conţine de trei ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu sau ceaiul verde, considerate până nu demult fruntaşe la acest domeniu.

Pe lângă vitamina C, rodia mai conţine flavonoide, vitamina B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, vitamina K, fier, fibre, fosfor, calciu, fier, magneziu, fiind, astfel, recomandată şi în anemii şi stări de astenie.

De asemenea, datorită punicalaginei din compoziţia sa,  rodia are un efect benefic asupra inimii, fiind utilă persoanelor care au o tensiune arterială ridicată şi celor cu un nivel crescut al colesterolului. Spre deosebire de alte fructe, poate fi consumată şi de persoanele care suferă de diabet.

Chiar dacă poate numele îţi sună pretenţios şi te face să crezi că rodia e un fruct exotic scump, rafinat, ea e mult mai modestă şi mai aplecată spre întărirea sănătăţii. Nu costă mult şi o poţi găsi inclusiv la piaţă.

Ca să încheiem cu o poveste frumoasă despre acest fruct, îţi spunem că rodia se bucură de un puternic simbolism, fiind prezentă în multe culturi. În mormintele Egiptului Antic au fost găsite urme de rodii, semn că vechii egipteni erau îngropaţi având alături aceste fructe. În religia hindusă, rodia e un simbol al prosperităţii şi al fertilităţii. Totodată, a fost emblema personală a ţinutelor regale ale Caterinei de Aragon, soţia lui Henric al VIII (regele Angliei), iar în Grecia există obiceiul de a sparge o rodie de pământ de Anul Nou şi cu ocazia fiecarei nunţi. Încearcă şi tu! Cine ştie, poate aduce noroc. Sau poţi, mai degrabă, începe să o ai în casă.

Comentarii

Articole recomandate

Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

Semne că ai imunitatea „la pământ”

Dacă ai imunitatea scăzută, nu te vedem  bine în aceast sezon rece. Toate virusurile se vor lipi de tine, te vei îmbolnăvi des, poate vei face complicaţii şi nimeni nu îşi doreşte acest lucru. Vrei să ştii cât este organismul tău de vulnerabil? Iată 6 semne. Dacă le recunoşti, ia măsuri! - Îţi apare des herpes la

citește mai departe

 
Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

Întâmpină sezonul rece cu o imunitate de fier!

Nu te mai lăsa, în fiecare sezon rece, doborât de viroze şi răceli! Le poţi „fenta” dacă ai un scut pe măsură, şi anume un sistem imunitar puternic. Acest scut miraculos se construieşte în decurs de circa două săptămâni, cu un stil de viaţă sănătos, cu fructe şi legume de sezon, plante medicinale pline de vitamine, puţin s

citește mai departe

 
Rodia, un fruct plin de antioxidanţi. Uite câte afecţiuni poate trata

Remedii naturale contra balonării: partea I

Balonarea reprezintă una dintre cele mai frecvent întâlnite neplăceri digestive, pană la 31% din populaţie având acest simptom. Ea apare ca urmare a acumulării de gaze în stomac şi intestin şi se datorează  cel mai adesea greşelilor în alimentaţie. Simptomele balonării sunt senzaţia de prea-plin, greaţă, crampe, borborisme abdom

citește mai departe

 
Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!