Sfaturi Practice
 
 

Plantusin pentru gât

fares_9_03_6_700x250

Comprimatele masticabile au la bază o reţetă unică, care conţine mai multe ingrediente active, care acţionează sinergic pentru a produce un efect analgezic, antiinflamator şi antimicrobian la nivel respirator. Produsul a fost testat timp de 7-10 zile la pacienţi cu rino-faringo-laringite şi s-a arătat că acesta a fost suficient pentru eliminarea disconfortului respirator, bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse la toţi pacienţii.

Un ingredient natural este extractul de rădăcină de lemn dulce. Acesta conţine glicirizină, cu rol antiinflamator local, prin similitudinea de structură chimică cu corticosteroizi. Compusii flavonici, acidul gliciretic şi glabric au şi ei acţiune antiinflamatoare, datorită inhibării sintezei de prostaglandine E2, reducerii nivelelor de TNF-α (factor de necroză tumorală) şi interleukină IL-6.

Eucaliptolul este un alt principiu activ din compoziţia comprimatelor, provine din uleiul de eucalipt şi este renumit pentru efectul puternic antiseptic în afecţiunile respiratorii, inhibând dezvoltarea bacteriilor Gram-negative, Gram-pozitive şi fungilor.

Mentolul, cel mai important principiu activ al uleiului esenţial de mentă, are acţiune decongestionantă nazală datorită stimulării termoreceptorilor din vesibulul nazal, care produc apariţia unei senzaţii reci şi creşterea fluxului de aer nazal; şi analgezică  prin activarea receptorilor opiozi k.

Anetolul este izolat din uleiul esenţial de anason şi are efect antimicrobian împotriva bacteriilor Gram-negative şi Gram-pozitive, de asemenea inhibă dezvoltarea micotoxinelor şi este utilizat în produsele antitusive. În plus, are şi acţiune bronhodilatatoare datorită inhibării receptorilor muscarinici M3, producând relaxarea muşchilor traheali şi favorizarea respiraţiei.

Ştiaţi că principiul activ – carvacrol – din uleiul esenţial de cimbru are capacitate antiinflamatoare, la o concentraţie similară cu cea a indometacinului? Aceasta are loc prin inhibarea sintezei de prostaglandine, care induc inflamaţia, provenite din cascada acidului arahidonic.

Studiile au arătat că extractul de coada-şoricelului are efect analgezic egal şi mecanism similar cu cel al aspirinei, prin inhibarea metabolismului acidului arahidonic şi scăderea sintezei de prostaglandine ce provoacă durerea şi inflamaţia.

Au fost izolate câteva substanţe din propolis cu rol antiiflamator: acidul cafeic, cvercetina, naringenina şi esteri ai acidului cafeic. Aceşti compuşi activi contribuie la suprimarea sintezei de prostaglandine şi leucotriene din macrofage, inhibarea activităţii enzimelor: mieloperoxidaza, NADPH-oxidaza, ornitin-decarboxilaza şi tirozin-protein-kinaza.

Comentarii

  Articole recomandate
  Plantusin pentru gât

  Top 5 antibiotice din natură

  Dacă vrei antibiotice fără efecte adverse ia-le din natură! De mii de ani există o mulţime de remedii pe bază de plante medicinale care pot înlocui cu succes pastilele. Au aceleaşi proprietăţi antibiotice, dar sunt mult mai bine tolerate de organism. Nu provoacă niciun dezechilibru intern şi nici nu dau rezistenţă la bacterii dacă l

  citește mai departe

   
  Plantusin pentru gât

  10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

  Știm despre uleiurile esențiale că se folosesc în aromaterapie, că sunt remediu de bază în inhalații și că, datorită efectului lor antibacterian, antibiotic natural, constituie ingrediente de bază în tratamente interne și externe. Însă uleiurile esențiale au multiple utilizări, unele la care nu te-ai fi așteptat. – Din ulei es

  citește mai departe

   
  Plantusin pentru gât

  Vermicin forte capsule moi

  Formulă elaborată de Cornelia Decu Chaumont Reprezintă alternativa naturală, fără reacţii secundare, fiind bine tolerate în cazul parazitozelor  intestinale. Capsulele cu uleiuri esenţiale au fost testate la 20 pacienţi cu parazitoze intestinale. Au produs negativarea examenului coproparazitologic la 90% din

  citește mai departe

   
  Ramai conectat

  Adresa de e-mail nu este validă

  Adresa de e-mail este deja inregistrată

  Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

  Cererea a fost inregistrată cu succes!