Sfaturi Practice
 
 

10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

shutterstock_284842097

Știm despre uleiurile esențiale că se folosesc în aromaterapie, că sunt remediu de bază în inhalații și că, datorită efectului lor antibacterian, antibiotic natural, constituie ingrediente de bază în tratamente interne și externe. Însă uleiurile esențiale au multiple utilizări, unele la care nu te-ai fi așteptat.

– Din ulei esențial îți poți prepara apă de gură. Când simți nevoia să-ți clătești gura cu ceva plăcut mirositor, care neutralizează bacteriile, prepară-ți singur cea mai naturală apă de gură! Amestecă într-un pahar cu apă câteva picături de ulei de lavandă, de mentă, de eucalipt sau de portocale. Soluția se poate pune într-o sticluță mică pe care o poți purta cu tine în geantă.

– De asemenea, îți poți prepara propriul dezinfectant de mâini. Unul natural, fără substanțe chimice, care în același timp hidratează pielea. Amestecă, în proporții egale, ulei de cuișoare, de oregano, de lămâie și de mentă, într-o bază de ulei de cocos.

– Uleiul de arbore de ceai conţine ingrediente active care albesc în mod natural dantura. Pentru asta, fă gargară cu un amestec de câteva picături de ulei cu o cană cu apă.

– În sezonul cald, când muștele și țânțarii ne dau bătăi de cap, îi putem ține la distanță tot cu un ulei esențial. Uleiurile de mentă, busuioc, lavandă, eucalipt, cuișoare sau lămâie, se combină cu apă, într-un recipient cu pulverizator și se pulverizează în încăperi. O altă soluție pentru a alunga insectele este să folosești ulei esențial de cedru, mentă, rozmarin sau busuioc în lampa de aromaterapie.

– Din uleiuri esențiale poți să prepari chiar și parfum. Îți place aroma de busuioc, lavandă, lămâie? Combină uleiurile preferate cu alcool.

– Uleiurile esențiale pot fi folosite inclusiv la curățenia în casă. Dezinfectează suprafețele și lasă un miros plăcut. Se pune într-o sticlă cu pulverizator câteva picături de ulei de cuișoare, de lămâie și de arbore de ceai, se completează cu apă, se agită bine apoi se pulverizează pe mobilă și pe pardoseală.

– Cu ulei esențial de lămâie sau de grepfrut poți să-ți cureți frigiderul și să elimini mirosurile neplăcute din interior. Soluția se prepară din ulei esențial amestecat cu puțin oțet alb.

– Mucegaiul se poate îndepărta cu o soluție obținută din ulei esențial de eucalipt și de ti-tree, dizolvate într-o cană cu apă.

– Toarnă câteva picături de ulei de lavandă pe o dischetă demachiantă și pune-o în coșul de gunoi sau în sacul aspiratorului, iar mirosurile urâte vor dispărea.

– Pentru un somn liniștitor sau dacă ai insomnii, picură pe așternut o picătură de ulei de lavandă.

Comentarii

  Articole recomandate
  10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

  Top 5 antibiotice din natură

  Dacă vrei antibiotice fără efecte adverse ia-le din natură! De mii de ani există o mulţime de remedii pe bază de plante medicinale care pot înlocui cu succes pastilele. Au aceleaşi proprietăţi antibiotice, dar sunt mult mai bine tolerate de organism. Nu provoacă niciun dezechilibru intern şi nici nu dau rezistenţă la bacterii dacă l

  citește mai departe

   
  10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

  Sinergia în aromaterapie

  Conceptul de sinergie este un concept important și valoros în aromoterapie. Sinergia face ca beneficiul terapeutic al unui amestec de uleiuri esențiale să fie mai eficient decât acțiunea unui singur ulei esențial. Sinergia se manifestă atât între constituienții unui singur ulei esențial, cât și între mai multe uleiuri.

  citește mai departe

   
  10 utilizări inedite ale uleiurilor esențiale

  Studii științifice privind activitatea antimicrobiană a uleiurilor esențiale

  Activitatea antimicrobiană a uleiului esențial de cimbru împotriva tulpinilor bacteriene rezistente la antibiotice a fost studiată la Universitatea de Medicină din Lodz – Polonia – în anul 2012. Studiul a fost efectuat pe tulpini rezistente la antibiotice de Staphylococcus, Enterococcus, Escherichia și Pseudomonas, izolate de la pacienții c

  citește mai departe

   
  Ramai conectat

  Adresa de e-mail nu este validă

  Adresa de e-mail este deja inregistrată

  Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

  Cererea a fost inregistrată cu succes!